De Franse Vakantie

Dit verhaal is voor een groot gedeelte waar gebeurt, en als ik er aan denk geniet ik er nog van. Mijn vriendin Natasja en ik gingen dit jaar eens rustig op vakantie, niet naar een drukke regio maar naar een originele naturistencamping in het hart van Frankrijk. Nog een echte camping, met douches op gasflessen, een mooie maar Spartaanse sanitaire gelegenheid en verder niets. Voor boodschappen, en alles wat we verder nodig hadden moesten we bijna 15 km rijden. Maar als tegenprestatie kregen we een prachtig uitzicht, wat uniek is voor een naturistencamping, geen groot hek er om heen maar een wijds uitzicht vanaf de heuvel waar hij op lag. We hadden ons tentje aan de rand van het grote grasveld opgezet naast een grote bungalowtent, die blijkbaar van een van de vaste bewoners was want hij was nu niet in gebruik.

Op deze plaats genoten we van de rust en ik van het prachtige lichaam van Natasja. Het is een genot om op een echte naturistencamping te zijn, je hebt echt geen kleren meer nodig, en wat je vaak op toeristische campings ziet, dat men half gekleed gaat, gebeurt hier ook niet. Als je goed oplet bij het boodschappen doen, kun je soms daarna een paar dagen doorbrengen, zonder dat je kleren aantrekt. Een zaligheid zeker als je Natasja bij je hebt. Ze was heerlijk en sensueel maar ze bleef rustig. Ze keek wel rond maar vond blijkbaar nog niets van haar gading om mee te spelen. Maar dat zou snel veranderen. Op zaterdagmiddag kwam er ineens leven in de tent naast ons. Een man van rond de 45 jaar kwam naar ons toe en stelde zich voor als Roger de facteur, vaste bewoner van de camping en net klaar met zijn postronde van zaterdag. Voor zijn leeftijd zag hij er zo naakt best goed uit, maar ja ik val niet op mannen. Hij liep daarna weer rustig weg om met andere vaste bewoners te gaan praten. Na een tijdje vroeg ik aan Natasja of we een spelletje zouden doen en ze stelde voor om te gaan scrabbelen. Dus ging ik de tent in om het spel te pakken. Terwijl we het spel klaarzetten, kwam Roger weer teruggelopen en zag wat we van plan waren. Hij liep naar ons toe en vroeg of hij niet mee mocht spelen. In ons beste Frans probeerden we hem uit te leggen dat onze kennis van het Frans niet voldoende was om het spel in die taal te spelen. Maar dat was geen probleem voor hem, hij zou de woorden in het Frans leggen en wij gewoon in het Nederlands.

Zo gezegd, zo gedaan, het woordenboek erbij om in twee richtingen te kunnen vertalen, zodat we wel allemaal wisten welke woorden er gelegd werden. En zoals gebruikelijk trok ik weer de letter x. En eigenlijk is daar maar een woord mee te maken, een universeel woord van een hobby die ik graag bedrijf en naar kan kijken. Dus met een glimlach legde ik het woord aan, aan een vrije S op het bord. Natasja vroeg gelijk met een lach aan Roger of hij het woord kende en of hij ook van die sport hield. Met een wat droevige blik vertelde hij ons dat zijn vrouw al 10 jaar geleden was overleden en dat het sindsdien behelpen was geweest. Dat moet och een marteling voor U zijn hier, vroeg Natasja, met al die naakte vrouwen om U heen. Ach, zei hij je probeert niet te kijken, maar te genieten van de zon en de natuur. Ik zag dat Natasja wat van plan was en ging zovast maar achteruit zitten. Het spelletje scrabbelen zal wel niet meer afgespeeld worden, hier was blijkbaar een heleboel naastenliefde nodig. Ben ik niet mooi genoeg om naar te kijken vroeg Natasja met een glimlach. Ah, oui, certainement zei Roger gelijk met een galante Franse uithaal. En hij gaf een hele hoop galante bespiegelingen over wat hij van Natasja vond. Die was ondertussen wat dichter bij Roger geschoven en pakte zijn hand. Tot zijn grote verbazing legde ze die op haar naakte borst, en ze vroeg of hij dat fijn vond. Nadat hij van zijn verbazing was bekomen gaf hij schoorvoetend toe dat hij het fijn vond om zijn hand daar te leggen. Kom dan maar met mij mee naar de tent zei Natasja, en de daad bij het woord voegend pakte ze hem bij de hand en loodste hem onze tent binnen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *